Ruige rotspartijen, geweldige goudgele stranden, De kusten van de Algarve worden als de mooiste kusten van Europa genoemd! Mooie natuur, historische plaatsen, vissershaven waar dagelijks de vissers bootjes nog uitvaren,  waar je vanaf de kade de boten  “binnen” ziet komen en hun vangst aan land brengen.(Olhâo) Loop door de smalle straatjes, geniet van een glas wijn, gemaakt van de druiven in Portugal, of neem een koel glas cerveja (bier). Maak een keus uit de vele traditionele lekkernijen, (koekjes,gebakjes) bij een heerlijke vers bereide kop koffie. diverse uitgaansgelegenheden zijn er te vinden in de Algarve, disco, en wat te denken van een bezoek aan een fado bar. Wij bezochten een Fado gelegenheid in Faro en waren zeer onder de indruk van wat de zangeres te horen bracht. Sommige historische plaatsjes in Portugal,Algarve,lijkt het wel of de tijd heeft stilgestaan. Goede restaurants,wij eten zoveel mogelijk bij Portugese restaurants,vooral de visgerechten zijn aan te raden. winkelen in de shopping halls, Diverse winkels, restaurants,bioscoop e.d onder gebracht in één gebouw Met een bootje vanaf het strand een grottentocht langs spectaculaire rotspartijen. Schitterende natuurgebieden om te wandelen, fietsen, ga iets de binnenlanden in en je geniet van de mooie en vaak ruige natuur. Één van de mooiste surf locaties ter wereld En de Water pretparken, voor groot en klein.! Vooral in de Algarve ruim aanwezig!. 300 dagen zon per jaar. Bezienswaardigheden vind je overal in Portugal-Algarve. Kastelen, ruïnes,kerken, historische plaatsen zoals Évora, deze plaats staat op de Unesco wereld erfgoed lijst. Lissabon Bruisende stad, veel te zien!!. Geniet van deze foto rondreis door de Algarve
Waarom Portugal /De Algarve
Een mooie  camping in de Algarve. 3 Zwembaden,restaurant a la carte, en self-service restaurant. Tevens Pizza restaurant, ook om mee te nemen naar tent caravan e.d. Camping winkel, kiosk, met Nederlandse kranten e.d. 220 volt aansluiting voor caravan,camper. Drinkwater voorzieningen. Moderne en schoon sanitair, gratis warme douches. Het gehele complex is bewaakt en ‘savonds verlicht. Mede door het milde klimaat ook geschikt voor de winter maanden. Camping is het gehele jaar open! Camping verhuurt ook Bungalows,caravan en mobilhomes   busdienst naar Albufeira, ieder half uur, en de bus stopt voor de camping etc. Dicht bij het mooie plaatsje Albufeira ,bezienswaardigheden, vele mooie stranden en uitgaansgelegenheden. Meer weten over deze camping??
Kamperen in de Algarve, bungalow of caravan huren??   Dit kan o.a bujCamping Albufeira
De Algarve kent diverse Vakantie,overnachtingsmogelijkheden, denk aan hotels,bungalows,bij particulieren, teveel om op te noemen.
Vlak bij Albufiera vind je club Albufeira. diverse bungalows voor verhuur.